یکی از آزار دهندهترین مشکلات حین کار کردن با رایانه، حالتی است که عملکرد رایانه به قدری کند شود که کاربر را کلافه کند. البته کند شدن سیستم شاید در مقابل مشکلاتی نظیر عدم سازگاری یک نرمافزار با سایز رم، چندان جدی نباشد. در چنین شرایطی اغلب از خود میپرسیم آیا امکان ارتقا سیستم فعلی وجود دارد؟ اگر بخواهیم رایانهمان را ارتقا بدهیم، واقعا چه مشخصات سختافزاری جوابگوی نیاز ما است؟ در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم، برای آنکه بتوانید با خیال آسوده پای سیستم بنشینید و کار کنید، واقعا و در عمل به چه ظرفیتی از حافظهی رم در ویندوز ۱۰ نیاز دارید.
حافظهی رم (RAM) یا حافظه دسترسی تصادفی، یکی از مهمترین و حیاتیترین قسمتهای سخت افزاری برای کاربران ویندوز ۱۰ محسوب میشود. در واقع حافظهی رم مسئول ذخیره سازی تصادفی دادهها است. دادههای موقت با سرعت بالا، روی حافظهی RAM ذخیره میشوند. در اصل خواندن و نوشتن دادهها در حافظهی رم بسیار سریع است. وقتی سیستم شما مجهز به رم با ظرفیت بالاتری باشد، به شکل محسوسی افزایش سرعت آن را متوجه میشوید. ظرفیت بیشتر حافظهی رم به شما اجازه میدهد، همزمان بتوانید برنامههای مختلف را روی رایانهتان باز کنید و سیستم شما حین کار کردن با چندین برنامه یا حتی برنامههای سنگین، کند نخواهد شد. هرچند ممکن است گاهی کند شدن سیستم در حد چند ثانیه باشد، ولی همین چند ثانیه گاهی میتواند بسیار آزاردهنده باشد.
در واقع حافظهی رم مسئول افزایش سرعت فرآیندها در سیستم است. بالطبع در دنیایی که همه چیز سریعتر شده و سرعت حرف اول را میزند، هیچ کس تمایل ندارد با یک سیستم کند و خسته کننده کار کند. قطعا از خودتان میپرسید، سیستم شما نیاز به رم با چه ظرفیتی دارد؟
کارها و فعالیتهایی که با رایانهتان به انجام میرسانید، نشان میدهد که به چه میزان حافظهی رم نیاز دارید. به عنوان مثال، افرادی که از کامپیوتر خود برای بازی کردن استفاده میکنند، قطعا به میزان بیشتری از رم نیاز خواهند داشت. یا کاربرانی که با برنامههای تدوین فیلم و یا ویرایش تصویر کار میکنند، نیاز به ظرفیت حافظهی رم بیشتری دارند. برخی کاربران بر اساس نیاز خود ظرفیت رم را ارتقا میدهند، نکته اینجاست که ظرفیت رم باید با سیستم شما سازگاری داشته باشد.
اول از همه باید یک نکتهی مهم را در نظر داشته باشید. با ارتقا رم و اضافه کردن حافظهی رم بیشتر، در سیستم رایانهی شما معجزه اتفاق نمیافتد و نباید تصور کنید که وقتی رم را ارتقا میدهید، بدین معنی نیست که سرعت کامپیوترتان به صورت نجومی بیشتر میشود. بلکه افزایش ظرفیت رم، به شما کمک میکند تا بتوانید بهراحتی با برخی برنامهها نظیر بازیها یا برنامههای تدوین ویدیویی که برنامههای سنگینی محسوب میشوند، کار کنید. در چنین شرایطی با ارتقا ظرفیت رم، سیستم کامپیوتری شما سریعتر نمیشود، فقط میتوانید خوشحال باشید که حداقل هنگ نمیکند و امکان کار کردن با نرم افزارهای سنگین را برای شما فراهم میکند.
اگر کامپیوترتان مجهز به کارت گرافیکی (GPU) قوی و پردازندهی مرکزی (CPU) سریع است، ولی در عین حال نمیتوانید همزمان ۱۷ صفحهی مرورگر را بدون کند شدن سیستم، باز کنید؛ در چنین شرایطی احتمالا با اضافه کردن رم، مساله شما حل خواهد شد. اگر یک کامپیوتر قدیمی دارید و میخواهید چند سال دیگر از آن استفاده کنید، اضافه کردن RAM میتواند برای شما مفید باشد. البته به شرط آنکه سیستم شما قابلیت ارتقا داشته باشد.
همانطور که گفتیم، ظرفیت رم مورد نیاز رایانهی شما، رابطهی مستقیمی با کارهایی که با سیستم انجام میدهید دارد. قبل از اقدام به ارتقا حافظهی رم، علاوه بر توجه داشتن به نوع کاری که با کامپیوترتان انجام میدهید، باید ببینید قرار است چه مدت زمان دیگری از رایانهتان استفاده کنید. اگر بهزودی قرار است سیستم جدیدی خریداری کنید، بهتر است روی خرید رایانهی جدید سرمایهگذاری کنید و برای خودتان خرج اضافی نتراشید.
اما ممکن است بگویید که در حال حاضر با سیستم فعلیتان بهراحتی کار میکنید و قصد خرید رایانه جدید ندارید، فقط میخواهید سیستمتان بتواند برا برخی نرمافزارهای سنگینتر هم کار کند و یا شرایطی پیش آمده که کاربری روزانه سیستمتان کمی تغییر کرده است و برای کار کردن با نرمافزارهای جدید نیاز به ارتقا سیستم دارید. در چنین شرایطی اگر کامپیوتر شما اجازهی ارتقا را به شما میدهد و نیازتان را برای فعالیتهای جدید مرتفع میکند، ارتقا حافظهی رم تصمیم عاقلانهای است.
درباره این سایت