در سال ۲۰۰۸، نِتبوکهای ارزانقیمت سهم بزرگی از بازار کامپیوترهای شخصی را در دست داشتند. بازار پُر بود از لپتاپهای کمتوان و ارزان. اما آن دوران بهسر رسیده. کامپیوترهای ارزانقیمت ویندوزی کمکم میروند که به تاریخ بپیوندند. اما چه چیزی جای آنها را تنگ کرده بود؟ احتمالا شما پاسخ این سوال را میدانید. تلفنهای هوشمند و تبلتها کمر همت به حذف PCهای ارزانقیمت بستهاند. در ادامه با آمار دقیق به این تغییر رویکرد مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خواهیم پرداخت. با دیجیکالا مگ همراه باشید.
با کوچکتر شدن بازار کامپیوترهای شخصی، دستگاههای موبایل توانستهاند جای کامپیوترهای ارزانقیمت را بگیرند. این روزها آندسته از افرادی که به دنبال خرید یک کامپیوتر جدید هستند، بیشتر ترجیح میدهند یک کامپیوتر قدرتمند بخرند. روزبهروز افراد کمتری به خرید لپتاپهای ضعیف و ارزان تن میدهند. هنوز هم ردپای لپتاپهای ارزانقیمت در بازار دیده میشود؛ اما این میزان هرگز به اندازهی چند سال پیش نیست. همین حالا شما میتوانید با قیمتی بسیار ناچیز یک لپتاپ ویندوزی ارزانقیمت یا یککرومبوک را از بازار بخرید. اما اگر این کار را کردید بدانید که در اقلیت قرار گرفتهاید. در واقع هیچ خردهای به این انتخاب نمیتوان گرفت. در برخی موارد خرید چنین محصولاتی کاملا منطقی است. آنچه اینجا گفته میشود، بیشتر به روند بازار مصرف اشاره دارد. کرومبوکها را مثال میزنیم. کرومبوکها با وجود برگ برندهشان (قیمت مناسب) نتوانستهاند در این بازار جدید جایگاه مناسبی را برای خود دستوپا کنند. کرومبوکها در حال حاضر، تنها ۲٫۸ درصد از بازار PCها را در دست دارند.
دو شرکت اچپی (HP) و دل (Dell) سعی دارند بهتدریج و طی چند مرحله، تولید کامپیوترهای ارزانقیمتشان را به حداقل برسانند. این شرکتها هنوز هم چند دستگاه لپتاپ و دسکتاپ زیر ۳۰۰ دلار را روانهی بازار کردهاند. واضح است که شرکتهای تولیدکننده هم بیجهت حاضر نیستند در یک بازار متزل و با حاشیهی سود کم، سرمایهگذاری کنند.
درباره این سایت